بررسی تخصصی موتور EFP (EF7 پلاس) ایرانخودرو

بررسی تخصصی موتور EFP (EF7 پلاس) ایرانخودرو

فهرست مطالب

موتور EFP یا EF7 Plus جدیدترین پیشرانه تولیدی شرکت ایرانخودرو می باشد که در واقع نسخه ارتقا یافته موتور EF7 است.

در بازار خودرو های داخلی تنوع آنچنانی برای انتخاب پیشرانه ها وجود ندارد و اکثر محصولات با پیشرانه های مشابه و یکسان به بازار تحویل داده می‌شود. سری پیشرانه های EF7 از سال ۸۴ بر روی محصولات شرکت ایرانخودرو مانند سمند و سورن نصب شد. در دهه هشتاد، نسخه تنفس طبیعی موتور EF7 در دسترس مصرف کنندگان بود و همچنین در دهه نود برای اولین بار در محصولات داخلی بر روی پیشرانه EF7، سیستم پرخوران توربوشارژ نصب شد و این موتور TC7 نام گرفت.

موتور efp

معرفی موتور EFP

اولین موتوری که در شرکت ایرانخودرو در سال های اخیر دچار تغییرات شد موتور TU5 بود که در نهایت به موتور TU5P تبدیل شد و حالا نوبت پیشرانه ی اختصاصی شرکت ایرانخودرو رسیده است که بعد از نصب توربو دوباره دست خوش تغییرات شود.

در اواخر سال ۱۴۰۱ بود که شرکت ایرانخودرو تیپ جدیدی از خودرو ی دنا با نام دنا جوانان رو نمایی کرد. پیشرانه ی انتخاب شده برای دنا جوانان موتور EFP می‌باشد که نسبت به پیشرانه قبلی TC7 ارتقا یافته است. در این تغییرات توان و گشتاور خروجی موتور افزایش یافته است و همچنین مصرف سوخت موتور نسبت به نسخه قبلی بهینه تر شده است و استاندارد آلایندگی یورو ۵ را دارا می‌باشد.

مقایسه موتور EFP و TC7

موتور TC7 در زمان رونمایی خود قوی ترین پیشرانه ی خودروهای داخلی محسوب می‌شد. این موتور دارای ۱۵۰ اسب بخار قدرت در ۵۵۰۰ RPM و همچنین دارای ۲۱۵ نیوتن متر گشتاور در دور موتور ۲۲۰۰ RPM می‌باشد.
از جمله نکات قابل توجه باید به مورد اشاره شود که موتور EF7 در نسخه تنفس طبیعی خود دارای تکنولوژی سیستم زمانبندی متغییر سوپاپ ها (CVVT) می‌باشد که بر روی میل بادامک هوای ورودی این خودرو استفاده شده است و در قسمت میل بادامک دود یا اگزوز میل بادامک معمولی را شاهد هستیم که با نصب توربوشارژ موتور TC7 تکنولوژی زمانبندی متغییر سوپاپ ها (CVVT) حذف شد.

در تمامی سری تولیدات موتور TC7 با مانیفولد هوای آلمینیومی عرضه گردیده است و خنک کن اویل ماژول موتور های TC7 نسبت به نسخه های تنفس طبیعی بزرگتر است.

به گفته شرکت ایرانخودرو موتور EFP نسبت به TC7 دارای تغییرات زیادی می‌باشد که باعث شده تا موتور بهینه تر و قوی تر از نسخه های پیشین کار کند. تغییرات اعمال شده شامل تغییرات و بهینه سازی قطعاتی مانند میل لنگ، یاتاقان ها، شاتون ها، پیستون ها، میل بادامک، سر سیلندر، منیفولد هوا و دود، توربوشارژر و سیستم خنک کننده بوده است.

به لطف این تغییرات موتور EFP می‌تواند ۱۶۱ اسب بخار همراه با ۲۴۰ نیوتن متر گشتاور تولید کند. که حدود ۱۱ اسب بخار و ۳۰ نیوتون متر گشتاور بیشتری نسبت به نسخه قبلی خود یعنی TC7 تولید می‌کند.

در موتور EFP از سیستم متغییر سوپاپ ها (CVVT) بر روی میل بادامک دود و هوا استفاده می‌شود و این اولین باری است که در موتورهای داخلی سیستم DUAL CVVT نصب می‌شود که این سیستم به کارکرد بهینه موتور و همچنین مصرف سوخت و آلایندگی کمتر موتور تقش بسزایی را ایفا می‌کند. آنطور که دیده شده موتور EFP با مانیفولد هوای پلاستیکی به بازار عرضه خواهد شد که این تغییر متریال ساخت مانیفولد می‌تواند در کاهش دمای هوای ورودی تاثیر می‌گذارد و باعث می‌شود که راندمان موتور ارتقا پیدا کند. گفته شده دور موتور EFP در حالت درجا از ۸۵۰ به ۶۵۰ دور بر دقیقه کاهش یافته است که می‌تواند آلایندگی کمتری ثبت کند. گفتنی است که در آینده باید منتظر موتور EF7 توربو شارژ دوگانه سوز هم باشیم.

پیشنهاد مطالعه: نحوه تشخیص نشتی روغن موتور EF7

موتور tc7

پیشرانه EFP بر روی چه خودروهایی نصب خواهد شد؟

دنا با موتور efp

خودرو دنا جوانان

در حال حاضر موتور EFP در تیپ جوانان خودرو دنا رونمایی رسمی شده است و در سال جاری فروش آن آغاز خواهد شد. با عرضه موتور EFP نصب شده روی خودرو دنا جوانان می‌توانید دنا را با سه پیشرانه ی متفاوت و هم گیربکس اتوماتیک و هم گیربکس دستی انتخاب کنید. گرچه که در کارخانه موتور های EFP جایگزین موتور های TC7 خواهد شد.

تارا با موتور efp

خودرو تارا

خودرو تارا در بدو ورود به بازار با موتور TU5P عرضه شد و هم با گیربکس اتوماتیک و هم با گیربکس دستی در اختیار مصرف کنندگان قرار گرفت. اما موتور TU5P مخصوصا در نسخه های گیربکس اتوماتیک خیلی شتاب رضایت بخشی از نظر برخی از مصرف کنندگان ثبت نمی‌کند و با توجه به ورود پیشرانه EFP احتمال این وجود دارد که تارا با موتور EFP عرضه شود.

ری را با موتور efp

خودرو ری را کراس اور ایرانخودرو

در حال حاضر فقط نسخه های اولیه از خودرو ری را رونمایی شده است که قطعا با نمونه تولید انبوه تفاوت هایی خواهد داشت. اما در بخش پیشرانه گفته شده بود که از نسخه EF7 توربو شارژ یا همان TC7 استفاده خواهند کرد که با توجه به جایگزینی موتور EFP به جای TC7 به احتمال قوی شاهد این موتور بر روی اولین کراس اور تولید داخلی باشیم.

سورن با موتور efp

خودرو سورن

با توجه به اینکه برای اولین بار موتور TC7 در ایرانخودرو بر روی خودرو سورن نصب شد حالا که نسخه جدید از این موتور و سورن در دسترس هست امید است که در سال جاری موتور EFP در سورن پلاس هم دیده شود.

مشاهده ویدیوهای آموزشی در ارتباط با موتور ef7 در اینستاگرام.

اگر این مقاله برای شما مفید بود، لطفا آن را از طریق شبکه‌های اجتماعی برای دوستان خودتان ارسال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *