شرکت ثمین خودرو پویا- قطعات یدکی خودرو

021-66844477

لوگو شرکت ثمین خودرو پویا

آشنایی با قطعات سیستم ایموبیلایزر خودرو

آشنایی با قطعات سیستم ایموبیلایزر خودرو

فهرست مطالب

همانطور که قبلا در مقاله های مرتبط با سیستم ایموبیلایزر خودرو توضیح داده بودیم، ایموبلایزر یکی از سیستم های امنیتی خودرو می باشد که اجازه روشن شدن خودرو را به غیر از سوییچ و یا کارت معرفی شده را نمی دهد. این سیستم در حقیقت یک قطعه برنامه ریزی شده می باشد که بین سوییچ و کنترل یونیت موتور (ایسیو) قرار دارد. تا پس از شناسایی سوییچ توسط این سیستم، اجازه روشن شدن موتور را از طریق کنترل یونیت موتور می دهد.

اگر می خواهید با سیستم ایموبیلایزر به‌صورت کامل آنشا شوید، توصیه میکنیم مقاله <سیستم ایموبیلایزر چیست؟> را مطالعه کنید.

معرفی قطعات سیستم ایموبیلایزر

یک سیستم ایموبیلایزر بطور کلی از اجزا زیر تشکیل شده است. قطعات سیستم ایموبیلایزر در بعضی از خودروها می توانند با یکدیگر مجتمع گردند. بطور کلی در یک سیستم ایموبلایزر اجزا زیر وجود دارد؛

چیپ یا تگ سوییچ

چیپ در واقع یک مدار الکتریکی مجتمع می باشد که در سوییچ قرار گرفته و با قرار گرفتن در میدان مغناطیسی می تواند اطلاعات درخواستی سیستم ایموبیلایزر را ارسال نماید. چیپ ها دارای شماره تجاری می باشند و بیشتر با این نام ها شناخته می شوند. مانند تگ سوییچ ۷۹۳۶. در شمان تولید تگ سوییچ، شرکت سازنده یک شماره جهت شناسایی چیپ در داخل آن معرفی می کند که غیر قابل تغییر می باشد.

تگ سوییچ یا چیپ، می تواند در داخل سوییچ و یا کارت به صورت مجزا و یا بر روی برد الکتریکی قفل مرکزی قرار گیرد.

آنتن (ترانسپاندر)

انتقال اطلاعات ما بین چیپ و پردازنده از طریق قطعه ای بنام آنتن یا ترانس پاندر انجام می شود. آنتن از یک برد الکترونیکی و یک سیم پیچ تشکیل شده است که با عبور جریان از سیم پیچ میدان مغناطیس ایجاد می گردد، این میدان باعث انتقال اطلاعات می گردد. این قطعه بدون کد می باشد، لذا در زمان تعویض نیاز به تعریف نمی باشد.

کارت خوان

در بعضی از خودروها به جای سوییچ از کارت استفاده شده است. در این خودروها (مانند خودرو مگان) بجای مغزی سوییچ از قطعه ای بنام کارت خوان استفاده شده است که با قرار دادن کارت در کارت خوان همانند قرار دادن سوییچ در مغزی سوییچ می باشد.

کنترل یونیت ایموبیلازر

این یونیت که یکی دیگر از قطعات سیستم ایموبیلایزر است که وظیفه کنترل و پردازش اطلاعات و صدور دستورات لازم را بعهده دارد. کنترل یونیت ایموبیلایزر با دیگر قطعات سیستم ایموبیلایزر مانند: چیپ، ترانسپاندر، قفل فرمان الکتریکی، کنترل یونیت موتور و استارت (کنترل یونیتی که استارت را کنترل می کند) در ارتباط می باشد.

معمولا این قطعه می تواند بصورت یک قطعه مجزا باشد که در محصولات مختلف اسامی مختلفی نظیر ICU و Decoder نامیده می شود و یا در کنترل یونیت های دیگر نظیر BSI و یا UCH قرار گرفته است.

قفل فرمان الکتریکی

امروزه بجای قفل معمولی، از قفل فرمان الکتریکی در خودروهای جدید استفاده می گردد. قفل فرمان الکتریکی یکی دیگر از قطعات سیستم ایموبیلایزر می باشد که پس از دریافت و ارسال کد بین کنترل یونیت ایموبیلایزر و قفل فرمان، قفل فرمان را فعال یا غیرفعال می کند.

این قطعه دارای کد می باشد. لذا در زمان تعریف کلید، کد در داخل این قطعه ثبت می شود و قابل خام شدن نمی باشد. لذا استفاده از قفل الکتریکی یک خودرو بر روی خودرو دیگر مجاز نیست و باعث می گردد تا خودرو روشن نشود.

ارتباط قفل فرمان الکتریکی با کنترل یونیت ایموبلایزر معمولا از طریق سیستم مالتی پلکس انجام می شود و یک ارتباط سیمی نیز وجود دارد تا در صورت اختلال در شبکه مالتی پلکس، اطلاعات را از این سیم ارسال کند. تغذیه قفل فرمان جداگانه تامین می گردد.

کنترل یونیت موتور

کنترل یونیت ایموبیلایزر مستقیما به کنترل یونیت موتور اتصال دارد تا پس از شناسایی سوییچ، در نهایت کدی برای کنترل یونیت موتور ارسال کند تا پس از تایید کد و از قفل خارج شدن کنترل یونیت موتور و فعال شدن پمپ بنزین، کویل و انژکتور ارسال دستور رله آنتی استارت خودرو توسط کنترل یونیت ایموبیلایزر صادر و امکان روشن شدن موتور میسر باشد.

چراغ ایموبیلایزر

در پشت آمپر یک چراغ جهت اطلاع رسانی از وضعیت سیستم ایموبیلایزر در نظر گرفته شده است که شرایط مختلف کارکرد سیستم را به شرح زیر اطلاع رسانی می کند:

۱- در زمان بسته بودن سوییچ و فعال بودن سیستم ایموبیلایزر، چراغ با فرکانس در حدود یک هرتز خاموش و روشن می شود.

۲- در زمان باز کردن سوییچ، چراغ روشن شده و پس از شناسایی سوییچ این چراغ خاموش می شود که نشان دهنده شناسایی سوییچ توسط کنترل یونیت ایموبیلایزر می باشد.

۳- اگر بعد از بازکردن سوییچ چراغ به سرعت روشن و خاموش شود، حدود ۴ هرتز نشان دهنده عدم شناسایی سوییچ می باشد.

مشاهده ویدیوهای آموزشی در صفحه اینستاگرام SKPPART.

اگر این مقاله برای شما مفید بود، لطفا آن را از طریق شبکه‌های اجتماعی برای دوستان خودتان ارسال کنید.

جدیدترین مقالات آموزشی

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا