فشنگی ترمز در کنار دیگر فشنگی ها و سوییچ ها مانند سوییچ پدال کلاچ در خودرو مورد استفاده قرار گرفته است. به صورت کلی در خودرو استفاده های بسیار زیادی از فشنگی ها شده است و در بخش های مختلفی از خودرو از خانواده ی فشنگی ها و میکروسوییچ ها استفاده بسیاری شده است. و فرقی هم نمیکند خودرو انژکتور یا کاربراتور و یا حتی دیزل باشد. در اکثر خودروها اعضایی از خانواده میکروسوییچ و فشنگی ها دیده میشود.
فشنگی ترمز یا میکروسوییچ پدال ترمز
فشنگی ترمز یا با نام دقیق میکروسوییچ پدال ترمز که معمولا در دستگاه های عیب یاب با این اسم خطای آن ثبت میشود و برخی آن را حتی سوییچ استپ ترمز می نامند. محل قرار گیری فشنگی ترمز بالای پدال ترمز میباشد. سوییچ استپ ترمز در خودروهای معمولی تر وظیفه دارد تا چراغ های ترمز عقب را فعال یا غیر فعال کند که هر زمانی که راننده از ترمز خودرو استفاده کرد چراغ های ترمز روشن شود تا خودروهای دیگر متوجه ترمز خودرو شوند تا حادثه ای رخ ندهد.
اما در خودرو های جدید تر مخصوصا در خودرو هایی که دارای دریچه گاز برقی هستند، فشنگی ترمز جزو قطعات مهم در سیستم سوخت رسانی انژکتوری محسوب میشود. در خودروهای دریچه گاز برقی میکروسوییچ پدال ترمز جدا از روشن کردن چراغ های خطر، وظیفه دارد به ایسیو موتور گزارش دهد که راننده چه زمانی پدال ترمز را میفشارد. ایسیو موتور با استفاده از اطلاعات فشنگی ترمز متوجه میشود که خودرو در حالت بدون بار قرار دارد و گشتاور تولیدی موتور را کاهش میدهد.
سوییچ استپ ترمز یا همان میکروسوییچ پدال ترمز به دلیل این که از یک میکروسوییچ تشکیل شده است مانند کلید خاموش روشن عمل میکنند. معمولا برای عملکرد این فشنگی یک برق مثبت از فیوز وارد فشنگی ترمز میشود و در صورت فشردن پدال، برق مثبت خارج میشود و چراغ ها را روشن میکند.
ایرادات شایع خرابی فشنگی ترمز در خودروهای مختلف
کپ کردن خودرو هنگام شروع به حرکت
زمانی که فشنگی ترمز خراب شود و اطلاعات فشرده بودن و یا رها نبودن پدال ترمز به ایسیو موتور نرسد و یا به صورت دائم اطلاعات فشرده بودن پدال به اشتباه به ایسیو برسد، خودرو هنگام شروع به حرکت و فشردن پدال کپ میکند و یا به اصطلاح خودرو با تاخیر راه میافتد.
خطای فشرده شدن همزمان پدال گاز و ترمز
معمولا در صورت بروز این ایراد در میکروسوییچ پدال ترمز چراغ چک روشن میشود و در دستگاه عیب یاب خطای عملکرد میکروسوییچ پدال ترمز و یا خطای فشرده شدن همزمان پدال گاز و ترمز بر ایسیو ثبت میشود. برای رفع این ایراد ابتدا باید با تست لامپ برق های ورودی فشنگی ترمز را بررسی کنیم و به یکباره سراغ تعویض فشنگی نمیرویم. اگر سیم کشی را بررسی کردیم و ایرادی در سیم کشی فشنگی ترمز وجود نداشت با خیال راحت فشنگی را تعویض میکنیم.
شماتیک فشنگی ترمز در نقشه
فعال نشدن کروز کنترل
همانطور که میدانید سیستم کروز کنترل برای تثبیت کردن سرعت خودرو استفاده میشود و زمانی که شما پدال ترمز را فشار دهید به صورت اتوماتیک سیستم کروز کنترل غیر فعال میشود.
با خرابی فشنگی ترمز و یکسره شدن فشنگی، ایسیو موتور اطلاعات فشرده بودن پدال ترمز را دریافت میکند و به همین دلیل کروز کنترل خودرو فعال نمیشود. میتوان گفت که عمده خرابی هایی که بابت کار نکردن کروز کنترل به تعمیرگاه مراجعه میکنند به دلیل خرابی فشنگی ترمز میباشد.
این مطلب را هم بخوانید: کروز کنترل چیست و چگونه کار می کند؟ کروز کنترل تطبیقی چیست؟
روشن نشدن چراغ های ترمز
در صورت خرابی فشنگی ترمز مدار فرمان روشن کردن چراغ های ترمز عقب خودرو به درستی عمل نمیکند و در زمان ترمز گرفتن چراغ ها روشن نمیشوند و میتواند خطر آفرین باشد.
روشن نشدن خودرو
در خودرو هایی که دارای گیربکس اتوماتیک هستند چه گیربکس CVT باشد چه DCT فرقی نمیکند. در صورتی که فشنگی ترمز به صورت کامل از کار بیافتد و یا زمانی که برق ورودی آن قطع شود و به سیستم مدیریت واحد موتور (ECU) و گیربکس اطلاعات فشرده شدن پدال را دریافت نکند خودرو استارت نمیخورد و در نهایت خودرو روشن نمیشود. این ایراد در صورت جا نبودن سوکت فشنگی ترمز هم بر روی خودرو ایجاد میشود.
روشن شدن چراغ ABS و ESC و TPMS در خودرو تارا
در خودرو تارا در صورت خرابی فشنگی ترمز چراغ های ESC و ABS و TPMS در پشت آمپر روشن میشود و همچنین خطای آن در مانیتور خودرو نمایش داده میشود. چون خودرو تارا اولین محصول تولیدی شرکت ایرانخودرو است که دارای سیستم ESC میباشد و اکثر تعمیرکاران با این ایراد آشنا نیستند.
برای مشاهده ویدیوها با کیفیت بالاتر وارد صفحه اینستاگرام SKPPART شوید.
خرید فشنگی ترمز با کیفیت
جهت خرید فشنگی ترمز با کیفیت و دارای ضمانت با شماره ۰۲۱۶۶۸۴۴۴۷۷ تماس بگیرید و از صفحه لوازم یدکی SKP دیدن کنید.