کدام بهتر است، مالتی پلکس ماکس یا فاز صفر؟+روش تشخیص

کدام بهتر است، مالتی پلکس ماکس یا فاز صفر؟+روش تشخیص

فهرست مطالب

شبکه مالتی پلکس ماکس (فاز صفر)

شرکت ایرانخودرو از اواخر سال ۱۳۸۸ و اوایل سال ۱۳۸۹ اقدام به تولید خودرو های سمند و سورن با شبکه مالتی پلکس ماکس یا فاز صفر نمود. همچنین پروژه ایرانیزه کردن محصولات ۲۰۶ توسط ایرانخودرو از سال ۱۳۹۱ شروع شد که برای اولین بار خودرو پژو ۲۰۶ ایرانیزه با شبکه مالتی پلکس ماکس یا فاز صفر به تولید رسید. همچنین خودرو رانا هم که پلتفرمی مشابه خودرو ۲۰۶ داشت با شبکه مالتی پلکس ماکس یا فاز صفر در سال ۹۱ به بازار خودرو عرضه شد.

خودروی سمند بنا بر تیپ های تولیده شده و سال های تولید و نوع کاربری آن هم با شبکه مالتی پلکس تولید شده و هم با سیم کشی نقطه به نقطه (POINT TO POINT) بدون سیستم مالتی پلکس به تولید رسیده است. معمولا در تیپ های پایه و در تیپ های اقتصادی که در اختیار ناوگان تاکسیرانی قرار می‌گیرد، خودرو با آپشن ها و امکانات اقتصادی و بدون سیستم مالتی پلکس تحویل داده می‌شوند. اما در خودرو های ۲۰۶ به جز تیپ ۱ که تعداد محدودی تحویل مشتریان شد و در سال های اولیه تولید توقف تولید شد بدون سیستم مالتی پلکس بود و از تیپ ۱ به بعد که شامل ۲۰۶ تیپ ۲، ۲۰۶ تیپ ۳، ۲۰۶ تیپ ۴، ۲۰۶ تیپ ۵ و ۲۰۶ تیپ ۶ می‌شود همگی دارای سیستم مالتی پلکس هستند چه در حالتی که با استاندارد فرانسه به تولید می‌رسیدند چه با ایرانیزه شدن دارای سیستم مالتی پلکس هستند.

نکته مهم در خودروهای دارای مالتی پلکس ماکس یا فاز صفر

با توجه به اینکه خودروهای دارای شبکه مالتی پلکس ماکس یا فاز صفر از سال ۸۹ تا سال ۹۱ به تولید رسیده اند نسخه صفر کیلومتر این خودرو ها در دسترس نیست پس باید در خرید خودرو های ۲۰۶، رانا و سمند و سورن در نظر بگیریم که در کمترین حالت این خودرو ها تا امروز ۱۰ سال عمر دارند و با خرید این دسته از خودرو ها خواه یا نا خواه متحمل برخی از هزینه ها ی استهلاک خودرو می‌شویم اما این هزینه تا چه حد پیش روی می‌کند؟

استفاده از سیستم مالتی پلکس اما به چه قیمتی!

اگر یک نگاهی به بازار بیاندازیم متوجه می‌شویم که قیمت این خودروها در اوایل اسفند سال ۱۴۰۱ از ۱۷۵ میلیون تومان در کم ترین حالت شروع می‌شود که اعم از پژو ۲۰۶، رانا، سمند و سورن می‌شود. اینجا تصمیم گیری با شما می‌باشد که حاضر هستید خودرویی را تهیه کنید که در صورت خرابی ادوات داخلی آن مانند CCN تا ۳۰ میلیون تومان هزینه کنید یا خیر ؟

در صورتی که همین خودرو ها با مدل بالاتر که درای سیستم فاز صفر یا ماکس نیستند و از سیستم های مالتی پلکسی مثل اکو ماکس یا … استفاده می‌کنند که نود مرکزی آن ها از ۸ میلیون تومان می‌توان تهیه کرد تا ۱۲ میلیون تومان که در واقع چند برابر از خودروهای دارای شبکه مالتی پلکس ماکس یا فاز صفر هزینه کم تری در صورت خرابی نودهای مالتی پلکس دارد.

البته این قیمت‌هایی که گفته شد ممکن است هرروز تغییر کند و ما صرفا جهت ارایه این مقاله اطلاعاتی را برای شما جمع آوری کردیم که بهتر متوجه تفاوت های این سیستم ها شوید.

مشاهده سرفصل های دوره آموزشی مالتی پلکس ایران

خرابی سیستم مالتی پلکس ماکس MUX یا فاز صفر چقدر است؟

در سیستم مالتی پلکس فاز صفر یا ماکس در خودروهای سمند و سورن ،CCN که در قسمت پای چپ راننده به صورت افقی نصب شده است، خیلی مستعد به آب خوردگی هستند و بخش اعظم خرابی های CCN ماکس در اثر همین آب خوردگی می‌باشد.
با توجه به اینکه در سیستم ماکس یا فاز صفر کلید های شیشه بالابر سمت راننده و سرنشین به تنهایی یک نود یا یونیت در سیستم مالتی پلکس ماکس محسوب می‌شوند که در صورت خرابی این کلید ها باید به صورت کامل نود تعویض گردد. در صورتی که در شبکه مالتی پلکسی مانند SMS MUX که دارای نود داخل درب ها می‌باشد برای حل کردن این مشکل از کلید های ساده استفاده کردند و کلید ها را از یونیت جدا در داخل درب جای گذاری می‌کنند.

اگر برای یک کارواش ساده کلیدهای شیشه بالابر دچار آب خوردگی شوند و از کار بیافتند در مالتی پلکس ماکس یا فاز صفر برای سمت راننده ۲.۸ میلیون تومان برای مالک هزینه در بر می‌گیرد و این در سیستم اکوماکس هزینه کلید بالابر رقمی مانند ۲۰۰ الی ۳۰۰ هزار تومان دارد هزینه ای که واقعا قابل مقایسه نیست.

آشنایی با انواع شبکه های مالتی پلکس ایران

خودروهای مالتی پلکس ماکس بخریم یا نه؟

اینکه هزینه تعمیر و نگهداری و خرید نودهای ماکس بیشتر از بقیه سیستم های مالتی پلکس می‌باشد شکی نیست اما قرار نیست هر روز بعد از خرید خودروهای ماکس یا فاز صفر دچار خرابی آن شویم صرفا برای خرید این خودرو ها باید این نکات را در گوشه ذهن خود داشته باشید و شاید در مقایسه با گذشتن از برخی از آپشن ها خودرویی با سیم کشی نقطه به نقطه (Point To Point) خرید منطقی تر به نظر برسد. تصمیم خرید خودرو با شماست اما ممکن است در صورت خرابی CCN ماکس که قرار است ۳۰ میلیون تومان هزینه کنید، در صورتی که می‌توانید با اضافه کردن همین مبلغ به بودجه خرید خودروتان خودرویی مدل بالاتر و یا با شرایط بهتری تهیه کنید.

اگر ناچار به خرید خودرو ماکس شدید حتما از کار کردن تمامی ادوات داخلی خودرو اطمینان حاصل کنید اینگونه می‌توانیم تا حدود زیادی از سلامت قطعات استفاده شده در خودرو مطلع شوید تا متحمل هزینه کمتری شوید.

نحوه تشخیص خودروهای مالتی پلکس ماکس و فاز صفر

شبکه مالتی پلکس ماکس (فاز صفر) در خودرو های سمند، سورن و ۲۰۶، رانا نصب شده است که یکی از نشانه های بارز تشخیص این مدل از سیستم مالتی پلکس در خودرو های سمند و سورن جعبه فیوز کالسکه ای آنها می‌باشد.

جعبه فیوز کالسکه ای

در تصویر (۱) جعبه فیوز کالسکه ای سمند و سورن و ۴۰۵ و پرشیا معمولی و در تصویر (۲) جعبه فیوز کالسکه سمند و سورن ماکس را مشاهده می فرمایید.

برای خودرو های ۲۰۶ و رانا باید در قسمت محفظه موتور به دنبال نود FN باشید که این نود در سیستم مالتی پلکس ماکس یا فاز صفر دارای ظاهری متفاوت نسبت به بقیه شبکه های مالتی پلکس می‌باشد.

مشاهده سرفصل های دوره آموزش شبکه و تعمیر نودهای مالتی پلکس فرانسه

نود جلو FN در سیستم ماکس یا فاز صفر

multiplex nodes

تصویر (۱) نود جلو FN در سیستم ماکس یا فاز صفر

تصویر (۲) نود جلو FN در سیستم مالتی پلکس SMS MUX

تصویر (۳) نود جلو FAM در سیستم مالتی پلکس اکوماکس کروز ECO MUX

تصویر (۴) نود جلو BM34 در ۲۰۶ فرانسه

⦿ مشاهده ویدیوهای آموزشی سیستم مالتی پلکس در صفحه اینستاگرام SKPPART

اگر به سیستم مالتی پلکس علاقه مند هستید، مطالب زیر می تواند بسیار برای شما مفید باشد؛

مالتی پلکس چیست؟ مزایای مالتی پلکس و انواع شبکه‌های مالتی پلکس
آشنایی با پروتکل CAN در شبکه مالتی پلکس+پادکست
آشنایی با سیستم مالتی پلکس SMS (سازه پویش)
پیکربندی نودهای مالتی پلکس سمند با آیکو دیاگ
رفع ایراد کلاچ نکردن کولر سمند مالتی پلکس
سمند مالتی پلکس چیست؟ مقایسه با سمند معمولی
آشنایی با استانداردها و ۸ کلاس شبکه مالتی پلکس
آشنایی با شبکه مالتی پلکس تارا ایرانخودرو
کارگاه آموزش سیستم مالتی پلکس فرانسه+ویدیو
آشنایی با پروتکل LIN در خودرو|شبکه لین (LIN BUS) چیست؟

اگر این مقاله برای شما مفید بود، لطفا آن را از طریق شبکه‌های اجتماعی برای دوستان خودتان ارسال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *