شرکت ثمین خودرو پویا- قطعات یدکی خودرو

021-66844477

لوگو شرکت ثمین خودرو پویا

سیستم ترمز EBD چیست؟ تفاوت ABS و EBD چیست؟

فهرست مطالب

در این مقاله (سیستم ترمز EBD) می‌توانید همه چیز درباره EBD (Electronic Brakeforce Distribution) را مطالعه کنید و از نحوه عملکرد سیستم ترمز EBD مطلع شوید.

توزیع الکترونیکی نیروی ترمز EBD بر اساس این مفهوم کار می کند که هر چرخ در وسیله نقلیه شما به مقدار مناسب و متفاوت نیروی ترمز نیاز دارد. هنگامی که یک ماشین ترمز می کند، وزن آن در چهار چرخ جابجا می شود و هرکدام یک از چرخ ها همیشه وزن یکسانی را تحمل نمی کنند و نیروی اعمال شده به هر چرخ متفاوت خواهد بود.

برخی از چرخ ها بار سنگین تری نسبت به بقیه حمل می کنند مانند خودرو های باری، وانت ها و… بنابراین به نیروی ترمز بیشتری نیاز دارند تا خودرو بدون از دست دادن کنترل متوقف شود. اینجا جایی است که یک سیستم ترمز EBD عملکرد خود را آغاز می‌کند.

نحوه عملکرد توزیع الکترونیکی نیروی ترمز EBD

هنگامی که یک راننده خودرو ترمز را فشار می دهد، وزن آن در چهار چرخ جابجا می شود. لاستیک هایی که کمترین بار یا وزن را دارند بیشتر در معرض لغزش هستند. این لغزش می تواند هنگام ترمزگیری در یک خط مستقیم یا در هنگام پیچیدن اتفاق بیفتد سیستم ترمز EBD از یکنواخت بودن ترمز اطمینان می دهد بدون سیستم EBD، سیستم ترمز منجر به ترمزگیری ناهموار می شود که می تواند منجر به قفل شدن ترمز به دلیل تفاوت بار بین تایرهای خودرو شود و در نهایت این سر خوردن خودرو باعث توقف خودرو نمی‌شود و ممکن است منجر به تصادف و یا حوادث ناگوار شود.

هنگامی که یک سیستم EBD لاستیک‌هایی را که دارای بار کمی هستند تشخیص می‌دهد، قدرت ترمز آن لاستیک‌ها را کاهش می‌دهد تا از سر خوردن و خارج شدن از مسیر جلوگیری کند. لاستیک هایی با وزن یا بار بیشتر، قدرت ترمز بالاتری را دریافت می کنند تا به خودرو کمک کنند تا به طور موثر متوقف شود و از سر خوردن خودرو جلوگیری می‌کند.

آشنایی با اجزای سیستم ترمز EBD

۱- سنسور سرعت

هر چرخ خودروی مجهز به سیستم ترمز EBD دارای سنسورهای سرعت است. وظیفه هر سنسور سرعت، انتقال سرعت روی چرخ قرار داده شده به ECU است. این بدان معناست که اگر سرعت ماشین شما بیشتر از سرعت چرخ چرخان یا محرک شما باشد، ممکن است بلغزد و در نتیجه ماشین شما می‌لغزد. چرخ محرک همان محوری می‌باشد که نیروی پیشرانه بر روی آن اعمال می‌گردد.

مقاله پیشنهادی:
آینه الکتروکرومیک چیست؟ آموزش تست آینه الکتروکرومیک +ویدیو

۲- واحد کنترل الکترونیکی (ECU)

سنسورهای سرعت ورودی را به واحد کنترل الکترونیکی (ایسیو) می دهند. ECU نسبت لغزش هر لاستیک را با مقایسه سرعت تایر با سرعت خودرو مشخص می کند. در مرحله بعد، ایسیو مقدار مناسبی از نیروی ترمز را برای کاهش سرعت یا توقف خودرو در صورت تشخیص لغزش چرخ خاص اعمال می کند.

شیر برقی های عملگر

شیر برقی های بلوکه ABS در نهایت مقدار لازم روغن ترمز را برای هر چرخ ارسال می کند. تمام این شیر برقی ها تحت فرمان واحد کنترل یا ECU ترمز هستند. معمولا این شیر برقی ها با کنترل یونیت به صورت یپارچه تولید می شوند.

حتما مقاله آشنایی با سیستم ترمز ضد قفل ABS را هم مطالعه کنید.

اهمیت اصطکاک

لاستیک های خودرو برای به حرکت درآوردن خودرو به اصطکاک نیاز دارند. هنگامی که راننده بر روی پدال گاز پا می گذارد، اصطکاک بین لاستیک ها و جاده ایجاد می شود. این چیزی است که باعث می شود خودرو به جلو حرکت کند.

اگر این اصطکاک وجود نداشته بشود خودرو اصطلاحا بکسواد می‌کند. یعنی چرخ محرکت حرکت می‌کند اما بر روی سطح سر می‌خورد و نمی‌تواند خودرو را به طرفی حرکت دهد. هنگامی هم که راننده ترمز می کند، اصطکاک بین لاستیک و جاده باعث کاهش سرعت آن می شود.

در حین شتاب گیری، ما معمولاً فرض می کنیم که خودرو در جهتی حرکت می کند که لاستیک ها به سمت آن حرکت می کنند(حالت رانندگی عادی و شهری)، اما در صورت عدم وجود اصطکاک بین لاستیک ها و جاده که این اتفاق نمی افتد. در نتیجه، یک ماشین به راحتی می تواند به طرفین سر بخورد و کنترل خود را از دست بدهد.

مقاله پیشنهادی:
آموزش ریست صندلی راننده جک S5 اتوماتیک

بنابراین برای رانندگی ایمن، وجود اصطکاک برجسته است. با این حال، شرایط مختلفی وجود دارد که از وقوع اصطکاک جلوگیری می کند، از جمله جاده های یخ زده و زمانی که راننده خیلی شدید ترمز می کند. برای جلوگیری از لغزش و سر خوردن خودرو،محاسبه نسبت لغزش ضروری است. نسبت لغزش به معنای تفاوت بین سرعت وسیله نقلیه در حال حرکت شما و سرعت چرخش لاستیک است. یک سیستم ترمز ضد قفل نسبت لغزش لاستیک ها را محاسبه می کند و نیروی ترمز اعمال شده به هر لاستیک را کنترل می کند. به این ترتیب نسبت لغزش در محدوده ایمن باقی می ماند و احتمال لغزش خودرو شما تا حد زیادی کاهش می یابد.

تفاوت بین سیستم ABS و EBD چیست؟

در واقع سیستم EBD بخشی از سیستم ABS می‌باشد که به صورت همزمان و مکمل یکدیگر بر روی خودرو ها قرار دارند.

یک سیستم ترمز EBD اطمینان حاصل می کند که مقدار صحیح نیرو به هر تایر وارد می شود تا آن را به طور کامل متوقف کند. در حالی که سیستم ABS اطمینان می‌دهد که چرخ‌های خودرو در ترمزهای شدید متوقف یا قفل نمی‌شوند، سیستم ترمز EBD اطمینان می‌دهد که هر چرخ مقدار صحیح نیروی ترمز را دریافت می‌کند.

هنگامی که ترمز خودرو در هنگام پیچیدگی اعمال می شود، سیستم ترمز EBD نیز مفید است. هنگامی که یک ماشین در پیچ است، چرخ های بیرونی ماشین در هنگام چرخش سریعتر از چرخ های داخلی می چرخند. در چنین سناریویی، اعمال نیروی ترمز بیش از حد به چرخ های داخلی می تواند آنها را قفل کند.

این می تواند منجر به فرمان بیش از حد شود و ماشین شما را از کنترل خارج کند. خوشبختانه، سیستم ترمز EBD لغزش چرخ‌های داخلی را حس می‌کند و نیروی ترمز روی آن لاستیک‌ها را بدون کاهش نیروی چرخ‌های بیرونی کاهش می‌دهد.

مشاهده ویدیوهای آموزشی رایگان در صفحه اینستاگرام SKPPART

اگر این مقاله برای شما مفید بود، لطفا آن را از طریق شبکه‌های اجتماعی برای دوستان خودتان ارسال کنید.

جدیدترین مقالات آموزشی

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا