دلایل استشمام بوی بنزین داخل خودرو چیست؟

فهرست مطالب

بوی بنزین داخل خودرو یکی از ایراداتی می‌باشد که باعث بهم خوردن تمرکز راننده در حین رانندگی و ناراحتی سرنشینان می‌شود در صورت ادامه دار بودن بوی بنزین در داخل کابین ممکن سرنشینان دچار مسمومیت هم شوند. علاوه بر این ها بوی بنزین در داخل اتاق خودرو طبیعی نیست و نشان از یک ایراد و یا مشکل در سیستم سوخت رسانی و یا نشتی در مدار می‌باشد که حتما باید پیگیری شود و ممکن بسیار خطرناک باشد.

در این مقاله سعی کردیم به تمامی مواردی که می‌تواند باعث ایجاد بوی بنزین در کابین خودرو شود را بررسی کنیم و نشانه های خرابی هر کدام یک از قطعات مربوط به مشکل بوی بنزین داخل خودرو را مطرح کنیم و با نحوه رفع عیب آن آشنا شویم. با SKP همراه باشید؛

نشت کردن بنزین

نشتی بنزین و یا حتی بخارات بنزین از جمله ایراداتی هست که بلافاصله بوی بنزین در داخل اتاق خودرو و اطرف خودرو ایجاد می‌کند و مهم تر از بوی آزاردهنده ی آن خطرات آن می‌باشد که مستعد به آتش سوزی است.

یکی از روش های پیداکردن نشتی بنزین در خودرو این است که خودرو را در یک سطح هموار پارک کنیم و خودرو را روشن کنیم تا پمپ بنزین خودرو در حال کار کردن باشد سپس بعد از گذشت دقایقی خودرو را حرکت دهید و سطح زیر خودرو را بررسی کنید که بنزین ریخته شده است و یا خیر البته در بعضی از ایرادات این تست آنچنان به کار نخواهد آمد که در این قسمت به شما شرح خواهیم داد.

عمده نشتی های بنزین از عوامل نامبرده زیر می‌باشد:

ساییده شدن لوله های بنزین

معمولا در خودرو های انژکتوری پمپ بنزین در قسمت عقب خودرو قرار دارد و برای انتقال بنزین توسط لوله ها و شلنگ ها سوخت را به قسمت پیشرانه خودرو می‌رسانند. اما برای انتقال سوخت به دلایل ایمنی سوخت این مسیر را از داخل کابین عبور نمی‌کند بلکه از زیر خودرو در کنار شاسی به ریل سوخت می‌رسد.

car fluid leakage 01

در زیر خودرو برای اینکه ایمنی مسیر سوخت را بالا ببرند معمولا از لوله های فلزی استفاده می‌کنند تا در برابر خوردگی و یا برخورد با اجسام مقاوم تر باشد. حال اگر سطح های ناهموار عبور کنید وجود یک سنگ یا چاله بزرگ ممکن است باعث ساییدگی این لوله های انتقال سوخت شود و در نهایت مدار انتقال سوخت دچار نشتی می‌شود و قطعا بوی آن اطراف خودرو و داخل کابین در صورت پایین بودن شیشه ها به مشام می‌رسد.

به دلیل اینکه لوله ی داغ اگزوز هم از زیر خودرو عبور می‌کند خطر آتش سوزی بسیار بالاست و باید فورا جهت پیگری ایراد اقدام کنید.

فیلتر بنزین(صافی بنزین)

مکان فیلتر بنزین در خودرو ها با یکدیگر متفاوت است. به عنوان مثال در خودروهای پراید یورو ۲ در قسمت محفظه موتور، زیر منبع کنیستر قرار دارد. اما در خودروهای شرکت ایرانخودرو و پراید یورو ۴، صافی بنزین در قسمت زیر خودرو قرار دارد.

فیلتر های سوخت معمولا از دو جنس رایج به تولید می‌رسند پلاستیکی و فلزی. در صافی های فلزی در قسمت جوش ها ممکن است خطایی رخ داده باشد و با پر شدن صافی بنزین شروع به نشتی دادن بنزین کند. در صافی های پلاستیکی ترک خوردگی در قسمت های لوله های صافی رایج است که معمولا در نقل و انتقالات صافی ها معیوب می‌شوند.

در هر دو مدل از صافی های بنزین باید در زمان تعویض فیلتر سوخت بعد از نصب حتما کمی زمان دهید تا خودرو در حالت درجا روشن باشد و فیلتر بنزین جدید نصب شده را بررسی کنید تا در صورت رویت هرگونه نشتی و یا مرطوب شدن آن را تعویض کنید. به هیچ جه با استفاده از چسب ها و یا جوش پلاستیک اقدام به تعمیر فیلتر بنزین نکنید و از صافی بنزین نو استفاده کنید. یکی از دلایل استشمام بوی بنزین داخل خودرو می تواند از همین فیلتر بنزین باشد.

سوکت های صافی بنزین و یا خرابی بست ها

شلنگ های مربوط به فیلتر بنزین معمولا به دو حالت سوکتی و یا همان شلنگ های معمولی هستند. در خودرو هایی که از شلنگ های معمولی استفاده شده است اتصالا با بست های فلزی آببندی می‌شود که در زمان تعویض فیلتر های بنزین حتما باید از سلامت این بست ها اطمینان حاصل کرد.

در خودرو هایی که از اتصلات سوکتی استفاده شده است معمولا خیلی خرابی کمی دارند و معمولا به مشکل بر نمیخورند اما استفاده از فیلتر بنزین های متفرقه که لوله های بزرگتری داشته باشد باعث گشاد شدگی این سوکت ها شده و سپس با نصب صافی بنزین استاندارد دچار نشتی بنزین خواهد شد. در صورت بروز این مشکل به دلیل یکپارچه بودن سوکت اتصال با شلنگ باید به صورت کامل شلنگ ربوطه تعویض گردد.

fuel filter2

کنیستر و شلنگ های کنیستر

به صورت خلاصه کنیستر وظیفه دارد تا بخارات داخل باک را جمع آوری کند و در زمان نیاز موتور بخارات بنزین را روانه مانیفولد هوا کند. این قطعه دارای بدنه پلاستیکی است و دارای خرابی زیادی نیست اما در صورت تصادف داشتن خودرو ممکن این قطعه ترک بردارد و همیشه بوی بنزین در اطراف و داخل خودرو می‌پیچد. در صورت پارگی های شلنگ های کنیستر و یا شیر برقی کنیستر دوباره بخارات بنزین به مانیفولد هوا نمی‌رسد و بوی بنزین داخل خودرو و اطراف خودرو به مشام می‌رسد.

565a3a7481d4d0a9c8ae26d508bfab3ba411632d 1607163482

خرابی سوپاپ خروجی هوای باک و نشت بخارات بنزین(حباب گیر)

در زمان سوخت گیری، هم هوا و هم سوخت وارد باک خودرو می‌شود که این هوا باید از باک خارج شود تا هم بتوانیم از حداکثر گنجایش باک استفاده کنیم و هم باعث ترکیدن و انفجار باک نشود. برای این امر یک سوپاپ یک طرفه هوا در نظر گرفته شده است تا هوای اضافی باک را مدیریت کند.

در صورت خرابی این قطعه هم بوی بنزین خودرو به مشام می‌رسد و هم اینکه در زمان باز کردن درب باک جهت سوخت گیری صدای خروج هوا به گوش می‌رسد(مثل باز کردن در نوشابه های گازدار) که این دو از علایم خرابی حباب گیر یا همین سوپاپ یک طرفه می‌باشد.

0fl

خرابی اورینگ مهره باک،مهره باک،رزوه مهره باک

در محصولات ایرانخودرو و در برخی ماز خودروهای خارجی، پمپ بنزین توسط یک مهره به باک خودرو ثابت و متصل می‌گردد.در بین باک و پمپ بنزین یک اورینگ قرار می‌گیرد تا در صورت پر بود باک و یا در پیچ های تند بنزین به بیرون باک سرریز نشود.

در زمان باز و بست مجموعه پمپ بنزین باید دقت کرد تا به درستی مونتاژ شود زیرا بی دقتی در جا زدن اورینگ درب مهره باک و یا دنده به دنده بستن مهره باعث می‌شود تا در صورت پر بدن باک به سمت بیرون بنزین نشت کند بوی بنزین در داخل اتاق بپیچد زیرا که مهره باک از داخل اتاق در قسمت عقب باز و بسته می‌شود.

درست نبستن چندباره ی مهره باک باعث خراب شدن رزوه مهره باک می‌گردد و در نهایت اورینگ در محل خود به درستی قرار نمی‌گیرد و در پیچ ها و پر بودن باک بوی بنزین به داخل خودرو می‌رسد. در این صورت باید به صورت کامل باک خودرو را تعویض کنید.

اطلاعیه فنی روش نصب صحیح اورینگ و مهره رینگی پمپ بنزین داخل باک گروه خودروهای پژو

mohre bak pegeout 405 1

آیا به نظر شما دلایل دیگری وجود دارد که باعث استشمام بوی بنزین داخل خودرو شود؟ نظرات خودتان را برای ما بنویسید.

مشاهده ویدیوهای آموزشی رایگان در صفحه اینستاگرام SKPPART

اگر این مقاله برای شما مفید بود، لطفا آن را از طریق شبکه‌های اجتماعی برای دوستان خودتان ارسال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *