بررسی کامل امکانات تارا جدید؛ تارا سال+تصاویر

بررسی کامل امکانات تارا جدید؛ تارا سال+تصاویر

فهرست مطالب

تارا از کجا آمد؟

خودروهای ۲۰۰۸ و ۳۰۱ قرار بود که گل های نو شکفته ی ایرانخودرو پس از توافقات برجام باشد و با این محصولات جدید، ایرانخودرو همکاری خود را با شریک فرانسوی خود یعنی پژو از سر بگیرد. چندی نگذشت که با بهم خوردن توافقات و تحریم های اقتصادی جدید دوباره شریک فرانسوی ایرانخودرو شانه خالی کرد و قادر به ادامه همکاری نبودند. نتیجه ی این چند وقت توافقات برای ایرانخودرو تعدادی خودرو ۵۰۸ و مونتاژ ۲۰۰۸ و دست یابی به پلتفرم پژو ۳۰۱ بود.

تصویر پژو 301 و پروژه K132 ایرانخودرو
تصویر پژو ۳۰۱ و پروژه K132 ایرانخودرو

ایرانخودرو با در دست داشتن پلتفرم خودرو پژو ۳۰۱ دست به تولید خودرو جدید با این پلتفرم زد که در ابتدا خودرو کنونی تارا با نام پروژه K132 رو نمایی شد. اما در نهایت نسخه نهایی این خودرو با نام تارا رونمایی و رسما معرفی شد. تارا نامی فارسی است که در فرهنگ معین و لغت نامه دهخدا به معنی ستاره آمده است.

خودرو تارا از ابتدا دارای حواشی زیادی بود و در نهایت با نسخه های پایه در بازار عرضه شد و اکنون که آخرین نسخه تارا با نام تارا سال یا تارا V4 با امکانات جدید معرفی شده است که قصد داریم در این مطلب به بررسی تارا جدید بپردازیم.

معرفی تارا سال

تارا سال در شرایطی رونمایی و معرفی شد که در سکوت خبری و بدون پوشش خبری مناسب به فضای رسانه رسید. درست مانند معرفی خودرو دنا جوانان! شرایط انحصار در بازار خودرو ایران باعث شده تا رفتارهای انحصار گرایانه شرکت های خودروسازی روز به روز بیشتر شده و حقوق مشتریان کمتر رعایت شود و شاید اطمینان از اینکه خودرو با هر شرایطی فروش می‌رود مسبب این وقایع شده است.

خط تولید تارا سال- تارا جدید ایرانخودرو- تارا V4
خط تولید تارا سال- تارا جدید ایرانخودرو- تارا V4

پس از عرضه خودرو تارا انتقاداتی از سوی مردم و متخصصان وجود داشت که شرکت ایران خودرو در طراحی و ساخت خودرو تارا سال با بررسی ایرادات و نواقص خودرو تارا معمولی برخی از نقد های وارد بر این خودرو را باز طراحی کرده که نکته مثبتی در خودرو تارا جدید محسوب می‌شود.

تارا V4

در نسخه های اولیه تارا که به صورت دنده ای روانه بازار شده، کلید های شیشه بالا برها در کنسول وسط قرار دارد و همچنین اسپیکر های جلو این خودرو بر روی داشبورد جلو قرار گرفته. این نوع طراحی باعث می‌شود که هیچ دسته سیمی برای درب های خودرو استفاده نشود و خوب این یک مزیت برای اقتصادی تر شدن خودرو تارا است.

کنسول تارا سال
تغییر محل کلیدهای شیشه بالابر

اما سوال اصلی اینجاست که آیا تارای تولیدی شرکت ایرانخودرو با توجه به عرضه در بازار خودروی ایران اقتصادی به نظر می آید؟ در نسخه های جدید تارا با نام تارا سال که به عنوان تیپ V4 با گیربکس اتوماتیک معرفی شده است کلید های شیشه بالابرها بر روی درب های خودرو نصب شده که از نکات مثبت جدید تارا سال محسوب می‌شود. اما چیزی که شمارا غافل گیر می‌کند مجموعه کلیدهای سورن می‌باشد که بر روی تارا نصب شده است!

امکانات جدید تارا سال

کلید های شیشه بالابر که از روی کنسول میانی حذف شده است از فضای باز شده استفاده شده و فضایی برای جا گذاری تلفن همراه به وجود آمده. موبایل سرنشینان خودرو تارا به صورت عمودی در فضای به وجود آمده قرار می‌گیرد. اما امکانات و آپشن های جدیدی نظیر سنسور حرکت پا برای باز شدن صندوق عقب (KICK SENSOR)، دوربین دنده عقب همراه با خطوط داینامیکی که باعث تسهیل پارک کردن خودرو برای راننده شده است، اضافه شدن حرکت جلو و عقب برقی صندلی ها و همچنین گرمکن صندلی های جلو که کلید آن بر روی صندلی قرار گرفته به تارا اضافه شده است.

آپشن های تارا سال

اضافه شدن چراغ آفتابگیر برای راننده، چراغ خوشامد گویی زیر درب های جلو، چراغ محفظه داخلی داشبورد و اضافه شدن آینه فتوکرومیک. در خودرو تارا سال پنل سانروف این خودرو باز طراحی شده و همچنین جنس پارچه سقف کاذب تغییر کرده است که به لطف این بازنگری یک جای عینکی برای خودرو در نظر گرفته شده است، اضافه شدن توییتر در پشت قاب آینه های تارا تلاش ایرانخودرو برای افزایش کیفیت صدای داخل کابین تارا بوده است.

در قسمت طراحی ظاهری تارا سال V4 باید گفت تغییر گرافیک چراغ های عقب تارا از تغییرات مهم و خوب این خودرو محسوب می‌شود. در زمان معرفی تارا V4 از رینگ های آلمینیومی استفاده شد که احتمالا با همین مشخصات به مشتریان ارایه می‌شود. آنتن کوسه ای آخرین تغییر ظاهری خودرو تارا به حساب می‌آید.

تغییر چراغ عقب تارا سال

تارا V4 گل سر سبد ایرانخودرو

تارا سال V4 با دارا بودن تجهیزات ایمنی و رفاهی مانند چهار کیسه ایمنی هوا، سیستم ترمز ضد قفل، توزیع الکترونیکی نیروی ترمز و سیستم کنترل پایداری الکترونیکی، سیستم ضد سرقت، سنسور دنده عقب، سیستم پایش فشار باد تایرها، کروز کنترل، سنسور نور و باران، سیستم ورود بدون کلید و استارت دکمه ای، ایزوفیکس، فرمان برقی با کلیدهای کنترلی، شیشه بالابرهای برقی، آیینه‌های جانبی برقی، سیستم تهویه دستی با تنظیم دریچه‌ها به صورت الکترونیکی، دوربین دنده عقب داینامیک، آیینه میانی الکتروکرومیک، نمایشگر مالتی مدیای هفت اینچی با ورودی USB، بلوتوث و قابلیت نمایش اطلاعات تلفن همراه، آیینه‌های جانبی تاشو برقی، سانروف برقی، صندلی راننده با قابلیت تنظیم به صورت برقی، صندلی سرنشین با قابلیت تنظیم در دو جهت به صورت برقی و دو جهت دستی، گرم‌کن صندلی‌های جلو، چراغ خوشامدگویی و سنسور پا برای باز شدن صندوق عقب، در حال حاضر پر امکانات ترین یا پر آپشن ترین خودروی تولیدی شرکت ایرانخودرو محسوب می‌شود که تا پیش از تارا V4، دنا پلاس توربو اتوماتیک در این جایگاه قرار داشت.

مطالعه کنید: آشنایی با شبکه مالتی پلکس تارا ایرانخودرو

مشخصات فنی تارا سال V4

در خودروهای تارا تا به امروز که به صورت استاندارد بر روی تمام تیپ های تولید شده موتور TU5 پلاس که همان موتور EC5 شرکت PSA است قرار گرفته است که با موتور های TU5 دارای تفاوت کمی در بخش پمپ روغن دبی متغییر و سیستم سوخت رسانی جدیدتر و همچنین سیستم زمانبندی متغییر سوپاپ ها می‌باشد که باعث شده به این موتور سنسور موقعیت میل‌بادامک اضافه شود. این موتور قادر به تولید ۱۱۳ اسب بخار در ۵۸۰۰ دور در دقیقه و ۱۴۴ نیوتن متر در ۴۰۰۰ دور در دقیقه می‌باشد.

در بخش انتقال قدرت تارا سال V4 از گیربکس اتوماتیک شش سرعته AT استفاده شده است اما فعلا از منبع دقیقی اعلام نشده که گیربکس های ساخت DAE که بر روی ۲۰۷ اتوماتیک جدید نصب شده عرضه می‌شود یا گیربکس های ساخت LANDAI.

مشاهده فیلم های آموزشی در صفحه اینستاگرام SKPPART

اگر این مقاله برای شما مفید بود، لطفا آن را از طریق شبکه‌های اجتماعی برای دوستان خودتان ارسال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *