۱۰ توصیه اشتباه برای نگهداری خودرو
احتمالا شما هم توصیههایی دربارهی نگهداری مناسب خودرو از جانب دوستان و اطرافیانتان یا حتی سازنده شنیده اید. عمدتا راهنمایی و توصیههایی در مورد طرز کار و نگهداری پیشرانه، راندمان سوخت، گیربکس و … ارائه میکنند.
بعضی از این راهنماییها باعث بهبود عملکرد و کارایی خودرو میشوند و برخی هم برای کاهش هزینههای خودرو. اما صرفا همهی این توصیههایی که درباره نگهداری خودرو به ما شده درست و صحیح نیستند. در ادامه این مقاله شما را با ۱۰ توصیه اشتباه برای نگهداری خودرو آشنا میکنیم که صحیح نیستند. با ثمین خودرو همراه باشید؛
۱- روغن موتور باید هر ۵ هزار کیلومتر تعویض شود
شاید در یک دورهی زمانی این موضوع درست بود و هنوز هم خیلی از کمپانیهای تولید کننده روغن پیشرانه و تعویض روغنیها هنوز هم آن را به مشتریان توصیه میکنند. اما در حال حاظر اکثر اتومبیلها با تکنولوژیهایی تولید و عرضه میشوند که با تعویض روغن در هر ۸ تا ۱۲ هزارکیلومتر هم مشکلی ندارند. مواد شیمیایی بهتر و استفاده از روغنهای سنتتیک به همراه بهینه سازی پیشرانهها باعث شده اند که دورههای تعویض روغن خودروهای جدید و مدرن افزایش پیدا کند. البته برای تعویض روغن خودرو بهتر است تا نگاهی به دفترچه راهنمای آن داشته باشید.
۲- بنزین سوپر باعث افزایش پرفورمنس میشود
تا هنگامی که اتومبیل شما فاقد پیشرانهای پرفورمنس و نسبت کمپرس بالا باشد، همان بنزین معمولی برای آن کافی است. بنزین دارای اکتان ۸۶ هم هنوز استانداردهای کیفیت را پاس میکند و به پیشرانه آسیبی نمیرساند.بنزینها با اکتان بالاتر برای پیشرانههای توربو و اتومبیلهای اسپورت بهتر هستند.
۳- استفاده از تعمیرگاههای متفرقه باعث باطل شدن گارانتی میشود
گارانتی خودرو بدون درنظر گرفتن تعمیرگاهی که جهت سرویس خودرو از آن استفاده میکنید تا روز انقضا معتبر است. معمولا نمایندگیها از شما میخواهند که فقط به آنها مراجعه کنید اما در وقاع اجبار به این کار غیرقانونی است. هرنوع سرویس اتومبیل دارای گارانتی میتواند توسط هر تعمیرگاهی انجام شود. البته بهتر است برای آگاهی از مواردی که باعث ابطال گارانتی میشوند، دفترچه راهنمای خودرو را بادقت مطالعه فرمایید.
۴- گرم کردن خودرو قبل از حرکت
قطعات پیشرانه خودرو جهت عملکرد مناسب باید گرم شوند اما پیشرانههای جدید و مدرن امروزی در هنگام رانندگی گرم میشوند. همچنین گیربکس و یاتاقانها برای گرم شدن کامل نیاز به حرکت خودرو دارند. کار کردن درجای اتومبیل در آبوهوای سرد فقط باعث هدر رفتن سوخت شما خواهد شد.
۵- هر چهار لاستیک باید همزمان تعویض شود
تا موقعی که لاستیکها از برند، مدل و سایز یکسان باشند میتوانند بهصورت تک تعویض شوند. همچنین درصورتی که لاستیک خودرو پنچر شد نیازی به خرید لاستیک جدید نیست. اگر پنچری ایجاد شده در لاستیک به دیوارهی آن آسیب نزده باشد میتوان آن را تعمیر کرد.
۶- خودرو را با مایع ظرفشویی بشویید
شاید از نظر شما استفاده از مایع ظرفشویی یا خشک شویی برای صرفه جویی در هزینه مناسب باشد اما باعث آسیب زدن به رنگ اتومبیل شما میشود. بجای استفاده اهز این شویندهها باید از مایع مخصوص کارواش استفاده کنید.
۷- باتری بعد از هل دادن و راندن مسافت کوتاهی شارژ میشود
باتری که خالی شده جهت شارژ شدن نیاز به چند ساعت رانندگی دارد و این موضوع در هوای سرد بیشتر نمایان است. در خودروهای مدرن قسمتهایی مانند گرمکن صندلیها، سیستم صوتی و چراغها نیروی زیادی را از آلترانتور میگیرند پس با این حساب بخش کمی صرف شارژ دوباره باتری میشود.
پس بهتر است حداقل یک ساعت رانندگی کنید تا باتری دوباره کاملا شارژ شود.(این میزان به حجم باتری خودرو بستگی دارد).
۸- هر۸۰ هزار کیلومتر روغن گیربکس باید تعویض شود
گفته میشود که روغن گیربکس در هر ۸۰ هزارکیلومتر تعویض گردد اما اکثر اتومبیلهای امروزی و مدرن از روغن با عمر طولانی استفاده میکنند. این روغنها و گیربکسها برای کارکردهایی با ۱۶۰ هزار کیلومتر و یا حتی بلاتر از این مقدار طراحی شده اند. اما این کارکرد بین خودروهای مختلف متفاوت است و بهتر است که دفترچه راهنمای خودرو را مطالعه کنید.
۹- بجای روشن کردن کولر شیشهها را پایین بیاورید
درواقع روشن کردن کولر یا پایین آوردن شیشهها تاثیر زیادی روی مصرف سوخت ندارند. اگر فکر میکنید روشن کردن کولر باعث افزایش مصرف سوخت میشود درست است اما پایین آوردن شیشههای خودرو نیز باعث افزایش مقاومت در برابر باد میشود. در این حالت خودرو باید سوخت بیشتری مصرف کند تا حالت آیرودینامیکی ایدهآل خود را حفظ کند. به صورت کلی تاثیر پایین آوردن شیشهها و روشن کردن کولر روی مصرف سوخت کم است و هیچیک بر دیگری ارجحیت ندارد.
۱۰- سوختگیری در صبح باعث کاهش هزینه میشود
بنزین با گرما منبسط میشود. پس همیشه شنیدایم که گفته میشود “زدن بنزین گرمتر یعنی دریاف سوخت کمتر!” از نظر تئوری سوختگیری در صبح یعنی بنزین خنکتر و این یعنی سوخت بیشتر!
اما موضوع اصلی که باید درنظر داشته باشید این است که معمولا بنزین زیر زمین ذخیره میشود و محفظهی ذخیرهی بنزین به شکلی ایزوله و عایق شده که از تغییراتدمایی در امان است. پس در حقیقت زمان سوختگیری تاثیری روی میزان سوخت دریافتی ندارد.
منبع: yourmechanic