پارامترخوانی خودرو با دستگاه دیاگ چگونه است؟

پارامترخوانی خودرو با دستگاه دیاگ چگونه است؟

فهرست مطالب

پارامترخوانی خودرو چیست؟

اگر سابقه کار با دستگاه عیب یاب خودرو را داشته باشید، زمانیکه شما دستگاه عیب یاب یا دیاگ را به خودرو متصل می‌کنید باید در منوی عیب یابی نوع خودرو را انتخاب کنید و سپس سیستمی را که می‌خواهید بررسی کنید را انتخاب کنید. مانند موتور یا سیستم مالتی پلکس و یا سیستم ضد سرقت ایموبلایزر. بعد از انتخاب سیستم مورد نظر می توانید پارامتر های آن سیستم یا آن بخش را مشاهده کنید.

پارامترهای خودرو چه کمکی به ما می کنند؟

پارامترها اطلاعات ارسالی به ایسیو هستند که به صورت زنده و لحظه ای می‌توانید آن ها را در دستگاه دیاگ ببینید چه اطلاعاتی را به ایسیو گزارش می‌دهند. به عبارتی شما می‌توانید تک تک سنسور ها را زیر ذره بین قرار دهید. به عنوان مثال شما می‌توانید ببینید به صورت لحظه ای سنسور اکسیژن خودرو شما چه ولتاژی را برای ایسیو موتور خودرو شما ارسال می‌کند و بر اساس سلامت و کارکرد موتور متوجه می‌شوید که این سنسور اطلاعات درست را گزارش می‌کند و یا اینکه سنسور اطلاعات اشتباه برای ایسیو ارسال می‌کند.

امکان بررسی این اطلاعات باعث می‌شود تعمیرکار خیلی راحت تر و سریع تر مشکل خودرو را عیب یابی کند. در ضمن عیب یابی کردن از طریق پارامترخوانی خودرو بسیار دقیق می‌باشد.

پیشنهاد ویژه: دوره آموزش پارامترخوانی ایسیو، دانلود و پیکربندی

اهمیت دستگاه دیاگ خوب در پارمترخوانی خودرو

باید توجه کنید که دستگاه دیاگ پارامترها را از ایسیو خودرو شما می‌خواند، در صورتی که دستگاه عیب یاب و یا دیاگ شما دارای دقت کافی نباشد و پارامتر های خودرو را به مقدار اشتباه نشان دهد این عمل می‌تواند تشخیص شما را به اشتباه بیندازد. به عنوان مثال شما از روی پارامترهای خودرو تشخیص می‌دهید که سنسور اکسیژن معیوب است و سنسور اکسیژن نو تهیه و جایگزین می‌کنید. اما با تعویض سنسور نو هم می‌بینید که پارامتر سنسور اکسيژن به حد استاندارد خود برنگشته است.

در نتیجه هم ایراد خودرو را پیدا نکرده اید و همچنین زمان خود را به اشتباه صرف سنسور اکسیژن کرده اید و همینطور با خرید سنسور اکسیژن هزینه اضافی را بر روی دست مالک خودرو گذاشته اید و اعتبار مجموعه تعمیرگاهی شما زیر سوال رفته است. پس، از دستگاه دیاگ مورد اطمینان استفاده کنید که هم دقت عمل کافی و هم سرعت کاربری بالایی را دارا باشد تا دقیق و سریع عیب یابی کنید.

در زمان خرید دستگاه عیب یاب خودرو به پشتیبانی فنی دستگاه و خدمات پس از فروش آن بسیار دقت کنید که حتما از شرکت های معتبر خریداری کنید. شرکت ثمین خودرو پویا تامین کننده برترین برندهای تجهیزات تعمیرگاهی می باشد و شما می توانید خرید دستگاه دیاگ را با اطمینان از شرکت SKP انجام دهید.

مزایای تهیه تجهیزات از شرکت ثمین خودرو پویا SKP

  • پشتیبانی فنی با تیم حرفه ای
  • نماینده رسمی شرکت اصلی
  • دارای شرایط ویژه برای هنرجویان آموزشگاه ثمین خودرو
  • ارایه خدمات پس از فروش
پارامترخوانی خودرو

پارامترهای استاندارد خودرو چقدر است؟

ببینید نمی‌توان پارامترهای هر خودرویی را با خودرو ی دیگر مطابقت داد زیرا که سلامت موتور، سلامت سنسور ها و عملگر ها، نوع ایسیو، حجم موتور، تکنولوژی های موتور مختلف بوده و هر خودرویی حد استاندارد خود را دارا می‌باشد. پس باید رِنج یا دامنه استاندارد پارمتر هر خودرو و هر سنسور را بدانید.

این عمل از دور شاید خیلی سخت به نظر برسد، اما در صورتی که شما به انواع سیستم سوخت رسانی خودرو مسلط باشید و کمی تجربه چاشنی کار کنید رنج استاندارد این پارامتر ها به صورت کامل به دستتان می‌آید و چون مسلط به سیستم سوخت رسانی انژکتوری هستید، خودتان می‌توانید اعداد را تحلیل کنید.

در دوره آموزشی سیستم سوخت رسانی خودرو آموزشگاه ثمین خودرو پویا بعد از اینکه با رفتار های هر ایسیو در هر خودرو و با همه ی سنسور ها و عملگرها آشنا شدید، روز آخر دوره به نمایندگی برای کارگاه عملی می‌روید و تمام مطالب را بر روی خودرو به صورت عملی پیاده سازی می کنید و با تست های مختلف آشنا می‌شوید.

عیب یابی ها به صورت عملی توسط هنرجویان انجام می‌شود و هنرجویان بر روی تمامی خودرو ها دیاگ می‌زنند و با پارامتر های خودرو های مختلف آشنا می‌شوند و با خودرو ی خراب و سالم مقایسه می‌کنند تا زمانی که در مغازه شخصی خود فعالیت می‌کنند به صورت حرفه ای عیب یابی کنند.

آیا پارامترخوانی عملگرهای خودرو اهمیت دارد؟

بله! بخش مهمی از پارامترخوانی خودرو بررسی پارامتر های عملگر ها می‌باشد و در واقع مصرف بالای خودرو را از پارامتر زمان پاشش انژکتور تشخیص می‌دهیم. زمان پاشش در واقع میزان باز بودن نازل انژکتور را به ما گزارش می‌دهد. همین طور از پارامتر استپر موتور از میزان هوای ورودی به موتور مطلع می‌شویم و در ایراداتی که خودرو خود به خود گاز می خورد می‌توانیم تشخیص بدیم که استپر موتور معیوب است یا نه و آیا سنسور دریچه گاز اطلاعات غلط برای ایسیو ارسال می‌کند یا خیر.

اصول پارامترخوانی خودرو

نحوه روشن شدن چراغ چک خودرو

خودرو های انژکتوری دارای سنسور های مختلفی هستند که هر کدام به ایسیو اطلاعات می‌دهند تا ایسیو با توجه به برنامه ریزی انجام شده توسط کارخانه و اطلاعات دریافتی از سنسور ها برای عملگر های تصمیم گیری کند و آنها را بر اساس شرایط محیطی موجود کنترل کند. خب این سیستم هوشمند قابلیت این را دارد زمانی که اطلاعتی از سنسور دریافت نمی‌کند را تشخیص دهد و برای ما چراغ چک خودرو را روشن کند تا راننده متوجه وجود ایراد در سیسستم سوخت رسانی موتور شود و در اولین فرصت به نزدیک ترین تعمیرگاه معتبر مراجعه کند.

تا اینجا تکلیف کاملا مشخص است و وضعیت گل و بلبل می‌باشد، اما این مکانیزم زمانی خطا را تشخیص می‌دهد که سنسور کلا سیگنالی ارسالی نکند و یا سوکت یا سیم کشی سنسور قطع باشد و یا سنسور به جای ارسال سیگنال، ولتاژ ثابت ارسال کند. زمانی که اطلاعات ارسالی سنسور اشتباه باشد ایسیو گول می‌خورد و تصمیم اشتباه برای عملگر هایی مانند انژکتورها استپر موتور زمان جرقه زنی و…. می‌گیرد و در نتیجه خودرو دچار مشکلاتی مثل ریپ زدن و دِل دِل کردن و یا کاهش توان و گشتاور و…. می‌شود.

نکات مهم برای عیب یابی دقیق خودروهای انژکتوری

برای عیب یابی بهتر و دقیق تر خودروهای انژکتوری، توجه جدی به پارامترهای هر خودرو کاملا ضروری می باشد. برای عیب یابی دقیق خودروهای انژکتوری باید به چند نکته توجه داشته باشید؛

  1. ابتدا سعی کنید که خودروی مورد تست شما عیب مکانیکی نداشته باشد‍.
  2. در موقع تست هر خودروی انژکتوری پارامترهای آنرا یادداشت (دیاگ پرتابل) و یا ذخیره (دیاگ لپ تاپی) کنید.
  3. در موقع تست: نوع خودرو، نوع ECU، کارکرد (کیلومتر) خودرو، مدل خودرو و وضعیت کارکردی موتور را ثبت کنید.
  4. بعد از تست و آنالیز پارامترهای چندین خودرو خواهید دید که مهارت کافی برای عیب یابی دقیق خودروهای انژکتور را پیدا کرده اید.

مشاهده ویدیوهای آموزشی رایگان در صفحه اینستاگرام SKPPART

اگر این مقاله برای شما مفید بود، لطفا آن را از طریق شبکه‌های اجتماعی برای دوستان خودتان ارسال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *