وایر شمع چیست؟
وایر خودرو در قسمت برق خودرو و قسمت شمع اتومبیل میباشد. که وظیفهی وایر شمع در کنترل کردن و انجام صحیح فرایند سوخت و ساز و احتراق درون پیشرانه (موتور) خودرو میباشد. وایرشمع ها در حقیقت وظیفهی انتقال ولتاژ فشار قوی کویل یا دلکو را به سر شمعها بر عهده دارند. گرچه در خودروهای انژکتوری جدید به نوعی وایرها حذف شده اند ولی در خودروهایی که به کار رفتخ به دلیل اهمیت انتقال فشار قوی به سرشمع و جلوگیری از افت ولتاژ از وایرها و بوت وایرهای با کیفیت و با جنس مناسب نوع ابریشمی استفاده میکنند.
انواع وایر شمع ها
وایرها به طور کلی در سه مدل از اول تا کنون از خودروهای کاربراتوری تا انژکتوری مورد استفاده قرار گرفته اند که انواع وایرها عبارتند از:
- وایرهای سیمی
- وایرهای ابریشمی
- وایرهای ترکیبی
- بوت وایرها
- وایر تقویتی
وایرهای سیمی
وایرهای سیمی از جنس آلیاژ مس میباشند که با پوشش عایق روی سیم کشیده شده است و در گذشته بر روی خودروهای کاربراتوری در سیستم جرقه زنی استفاده می شد. این نوع وایرها به دلیل عدم انعطاف پذیری خوب و مقاومت پایین و عدم پارازیت گیری، امروزه کاربردی ندارند.
وایرهای ابریشمی
این نوع وایرها که از بهترین نوع وایرها محسوب میشوند به دلیل داشتن مقاومت بالا و انعطاف پذیری خوب و خاصیت پارازیت گیری بالا بیشترین کاربرد را در خودروهای انژکتوری و کاربراتوری امروزی دارند. در داخل این نوع وایرها هیچ سیمی به کار نرفته است. بلکه برای انتقال ولتاژ بالا از چندین رشته نخ که از نظر مقاوم بودن شبیه به نخ ابریشم میباشد استفاده شده است و کلیه نخهای داخل وایر آغشته شده به گرافیت میباشد که با کمترین افت ولتاژ، ولتاژ های بالا را انتقال میدهد و قطر خارجی این نوع وایرها ۷ میلیمتر میباشد.
نکته: مقاومت وایرهای ابریشمی در خودروهای کاربراتوری به ازای هر یک متر برابر ۱۶ کیلو اهم میباشد. در خودروهای انژکتوری متفاوت بوده ولی بهطور میانگین به ازای هر یک متر برابر با ۱۱۲۰±۵۶۰۰ میباشد.
وایرهای ترکیبی
این نوع وایرها، ترکیبی از وایرهای سیمی و ابریشمی میباشند که نسبت به وایرهای سیمی بهتر میباشند و در خودروهای کاربراتوری و در بعضی از خودروهای انزکتوری به کار رفته اند. این نوع وایرها نسبت به وایرهای ابریشمی انعطاف کمتری دارند.
بوت وایر
در ماشین های جدید تر برای جلوگیری از افت ولتاژ بیشتر و داشتن جرقه ای بهتر و قویتر کویل های متفاوتی طراحی کردند که بتوان از وایر های کوتاه تر یا همان بوت وایر استفاده کرد تا تمام قدرت کویل به شمع بااتلاف نیروی کمتر انتقال پیدا کند این نوع وایر ها طول کمتری دارند و معمولا به جای سیم یا نخ ابرشیم از فنر استفاده شده است.
قیمت وایر شمع
وایرها با توجه به نوع جنس، کیفیت و برند قیمتهای متفاوتی دارند. برای آگاهی از قیمت وایر پژو، قیمت وایر پراید ساژم، قیمت وایر پراید زیمنس، قیمت وایر سمند، وایر پرشیا، وایر تیبا، وایر آریسان، وایر روآ، وایر پیکان، وایر نیسان، وایر رانا، وایر زانتیا، قیمت وایر L90، قیمت وایر پژو ۲۰۶ و سایر مدلها و برای خرید وایر میتوانید با بخش فروش شرکت ثمین خودرو تماس بگیرید.